Potražite pomoć prijatelja vegana
Potražite pomoć prijatelja vegana

Vegan buddy

Svi ponekad trebamo pomoć, potporu i savjet na putu prema savjesnijem, suosjećajnijem i održivijem življenju. Vegan buddy je tu da ti kroz druženje i razgovor pruži dodatno znanje, poticaj i motivaciju za prelazak na veganski način života.

Želiš prijeći na veganstvo, no ne znaš kako? Tražiš konkretne odgovore na svoja pitanja o prehrani? Okolina ne razumije tvoj izbor i trebaš potporu istomišljenika? Nemaš inspiracije za spremanje klope? Odaberi svog Vegan buddyja sada!

prijavite se

- Vegan buddyji -

 • Tijana Popivoda (1979.)

  Tijana Popivoda (1979.)

  Zovem se Tijana Popivoda. Imam 38 godina, radim u udruzi Prijatelji životinja, živim u Zagrebu i veganka sam nešto više od tri godine. Odluku da postanem veganka smatram jednom od najznačajnijih odluka u svojem životu i svojom životnom prekretnicom te mi je beskrajno žao što taj korak nisam napravila ranije. Bila sam vegetarijanka oko 12 godina, bez neke prevelike svijesti o realnosti u kojoj životinje žive. Razlozi mojega prelaska na veganstvo bili su etičke prirode, ali sam s vremenom počela osjećati i puno neočekivanih dobrobiti za svoje zdravlje. Veganstvo i veganski aktivizam upotpunjuju mi smisao života, ali me inspiriraju i da brinem više o sebi. 

  Moja podrška, kao Vegan Buddice, ide u pravcu preuzimanja odgovornosti za sebe same kroz promjenu koju stvaramo u svijetu. Radujem se biti podrška svima koji su u procesu prelaska na vegansku prehranu ili pak promišljaju tu mogućnost. Rado ću odgovoriti na pitanja i svim  veganima i vegankama, ako ih imaju, te sa svima podijeliti i svoja osobna iskustva na ovu temu i pokušati biti podrška na putu koji nije uvijek lagan.  

   

      

 • Anita Petrović (1974.)

  Anita Petrović (1974.)

  Ja sam Anita i imam 43 godine, radim u banci kao računovođa ali sanjam o svojoj maloj veganskoj slastičarnici jer obožavam kuhati, jesti, a najviše peći kolače. Veganske naravno! Hobi mi je veganiziranje tradicionalnih, domaćih recepata kao što su recimo filane paprike ili pogačice sa čvarcima. :) Sve se može veganizirati pa tako i losos, kajgana ili lazanje. Svi okusi, teksture ili oblici koji su ti poznati i koje voliš mogu se imitirati sa biljnim namirnicama i ničega se ne moraš odreći! Veselim se pomoći svakome tko se odlučio na veganstvo i traži podršku jer to je ključno i svima nam treba zbog činjenice da okolina u kojoj se nalazimo često nema razumijevanja za naše veganstvo. Zato su tu vegan badiji.  ;)

 • Nikolina Plenar (1976.)

  Nikolina Plenar (1976.)

  Moj prvi korak k vegetarijanstvu dogodio se kad sam shvatila da je prilično čudno da obožavam svoje mačke, a istodobno jedem neke druge životinje koje su mi jednako drage i kojima sama nikad ne bih mogla nauditi. Odluka je definitivno pala povodom Vege izazova 2011. godine i već sam tada znala da je moje vegetarijanstvo trajno stanje koje neće završiti nakon tih 30 dana. Štoviše, kroz volontiranje u Prijateljima životinja već nakon nekoliko mjeseci sam se od sebe dogodio i prelazak na veganstvo, iako sam do tada vjerovala da život bez sira nema nikakvog smisla (još uvijek to vjerujem za čokoladu, ali, srećom, postoje veganske verzije). Jedino za čime žalim je što to nisam učinila ranije. Fantastičan je osjećaj koji donosi saznanje da nijedno osjećajno živo biće više ne pati zbog mene i mojih svakodnevnih životnih izbora!

  Ako si ikada pokušao u bilo čemu biti drukčiji, znaš i sam koliko je to zahtjevno jer su društveni pritisci golemi. Isto je i s veganstvom; štoviše, prehrana je posebno osjetljiva tema. Da bi bio vegan, stvarno treba imati muda! :) Pokušaj barem na 30 dana, a Vegan buddy je tu da ti pomogne da prebrodiš sve početne izazove!

 • Vedran Romac (1972.)

  Vedran Romac (1972.)

  Moje ime je Vedran Romac i živim na ovom planetu od 1972. godine (za ostale živote i planete nisam baš siguran ;-)). Po zanimanju sam socijalni radnik i radim s tinejdžerima i adolescentima kao odgajatelj u jednoj zagrebačkoj odgojnoj ustanovi, gdje ih već petnaestak godina pokušavam preodgojiti. Ponekad čak i uspijevam. Izvan posla okupiran sam mnogim stvarima: brigom oko mačjih prijatelja s kojima živim, vježbanjem, sviranjem gitare i đembea, proučavanjem raznih praktičnih aspekata duhovnosti i psihologije, kućnim majstorijama, kuhanjem, druženjem s dobrim ljudima itd. Vegan sam već nekih šest godina i premda je veganstvo u početku bilo logičan slijed na putu vegetarijanstva i širenja slike o stravičnom položaju životinja u našem „ljudskom” svijetu, s vremenom je postalo i osobni izazov i put osobnog rasta. No o tome više kad se upoznamo...

Prijavnica za vegan buddy

Polja označena zvjezdicom ( * ) su obavezna.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija